Veerdienst EVT mag niet meer op Terschelling varen

De Eigen Veerdienst Terschelling (EVT) mag van staatssecretaris Wilma Mansveld (Infrastructuur) niet langer op Terschelling varen. 

Volgens Mansveld is er niet genoeg werk voor twee rederijen. Dat schrijft ze dinsdag aan de Tweede Kamer.

Rederij Doeksen/TSM heeft eerder het alleenrecht gekregen om de veerdienst naar Terschelling en Vlieland uit te baten. Uit onvrede over dit alleenrecht is de EVT in 2008 gaan varen.

Door die concurrentie loopt het aantal passagiers van Doeksen terug, die daardoor vanaf november wilde gaan schrappen in de dienstregeling.

Problemen

Deze versoberde dienstregeling was volgens Mansveld voor de betrokken gemeenten en het ministerie "onacceptabel , omdat eilandbewoners daardoor in de problemen zouden komen.

Minder veerboten zouden niet alleen de economie op het eiland raken, maar ook het onderwijs van kinderen en de toevoer van levensbehoeften zoals medicijnen.

Versobering

Mansveld schrijft dat het besluit voor haar ingrijpend was. Maar het was nodig om te kunnen garanderen dat de veerdienst van Doeksen "veilig, betrouwbaar, ongestoord, structureel en het hele jaar dekkend'' kan blijven.

Doeksen heeft besloten de versobering van de dienstregeling niet door te laten gaan, ondanks dat dit tot verliezen zal leiden, meldt de staatssecretaris verder.

Met het besluit moet een einde komen aan jaren van gesteggel over de veerdienst.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie