UTRECHT - Automatiseerder Landis heeft opnieuw de publicatie van zijn jaarcijfers uitgesteld. De cijfers zouden dinsdag worden bekendgemaakt.

Het bedrijf heeft tot uitstel besloten omdat de besprekingen over de verkoop van de distributieactiviteiten nog niet tot resultaat hebben geleid. Dat heeft Landis maandagavond bekendgemaakt.

Volgens de automatiseerder is het daarom onzeker of de distributieactiviteiten op korte termijn kunnen worden verkocht.

"Aangezien deze verkoop een belangrijk onderdeel is van verdere strategie van Landis en tevens van invloed is op de jaarcijfers is besloten de publicatie van de jaarcijfers uit te stellen", zo stelt het bedrijf in een verklaring.

Landis besloot vorige maand de publicatie van zijn jaarcijfers ook al uit te stellen wegens de voorgenomen verkoop van de distributieactiviteiten. Het plan was om de activiteiten te verkopen aan de Westcon Group, dochter van het Zuid-Afrikaanse Datatec. Die onderhandelingen liepen echter stuk, waardoor het bedrijf in de financiële problemen is geraakt.

Met de verkoop laat de Utrechtse automatiseerder het bedrijfsonderdeel los, waaruit het is voortgekomen. Het is nog niet bekend wanneer de cijfers wel worden gepubliceerd.