DEN HAAG - Ondanks duizenden klachten over de aandelenleaseconstructie van Legio, heeft de Consumentenbond weinig vertrouwen in een succesvolle claim. "Het is nog maar de vraag of er mogelijkheden zijn om Legio aan te pakken", aldus een woordvoerster van de bond maandag.
Legio
Consumentenbond

"We laten een advocaat de mogelijkheden bekijken, maar we willen de gedupeerden niet de hoop geven dat het nu allemaal goed komt."

Het televisieprogramma
Radar
Dexia Nederland

In 2001 vielen de beurskoersen ver terug, waardoor veel mensen in de problemen kwamen. Na de tv-uitzending zijn duizenden reacties binnengekomen, zowel bij de Consumentenbond als bij Radar. In een voorgedrukte brief van Radar die via internet aan Dexia is verzonden, beklagen ze zich over 'misleidende informatie' en het niet nakomen van de zorgplicht door Dexia.

Advocaat W. Schonewille kon maandag weinig zeggen over de kansen van een eventuele rechtszaak. "Ik kan nog niet inschatten hoe groot de kans is dat er een zaak komt" , aldus Schonewille, die eerder onder meer boze beleggers verenigde in een claim tegen internetbedrijf Via Networks.

Aandelenlease is al langer omstreden. Vorig jaar april concludeerde de Consumentenbond al dat beleggen met geleend geld voor veel mensen een te hoog risico met zich meebrengt. Ook de beurstoezichthouder, de Autoriteit Financiële Markten, raadt aandelenlease af. Zij laat in een reactie weten de zaak te volgen.