
Ruim 2300 jongeren aan het werk na oproep
Een week na de start van de campagne is er al werk gevonden voor 2323 jongeren, maakt Randstad donderdag bekend.
Sterk werd in april door het kabinet als ambassadeur aanpak jeugdwerkloosheid benoemd. Zij moet bij gemeenten en werkgevers aandringen op werkplekken voor werkloze jongeren. De jeugdwerkloosheid bedraagt op dit moment 17 procent. Dat komt neer op 148.000 werkzoekende jongeren.
''We doen er alles aan om werkzoekende jongeren aan werk te helpen en daar hebben we bedrijven bij nodig. Deze actie zorgt er zowel voor dat veel jongeren aan een baan zijn geholpen en dat veel bedrijven zich met een vacature melden", benadrukt Sterk in reactie op de eerste cijfers.
Roodgloeiend
''Het is geweldig om de respons te zien die we krijgen'', zegt Marjolein ten Hoonte, directeur arbeidsmarkt bij Randstad. ''Sinds de aftrap staan de telefoons roodgloeiend bij onze intercedenten in het hele land. En dit is nog maar het begin.''
Volgens de uitzendorganisatie kunnen jongeren zowel met een hoge als een lage opleiding werk vinden. Veel van de geworven jeugd gaat als administratief medewerker, procesoperator of callcentermedewerker aan de slag.
Maar er is ook behoefte aan horecapersoneel, verpleeghulpen en grondstewards. Het grootste percentage van de jongeren vindt werk voor 31 tot 40 uur per week, aldus Randstad.
Drechtsteden
Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken maakt donderdag ook bekend een overeenkomst te hebben ondertekend voor een project waardoor nog eens 1000 jongeren aan de slag kunnen in de regio Dordrecht.
In het sociaal akkoord heeft het kabinet 25 miljoen euro gereserveerd om werkloze jongeren aan werk te helpen in de 35 arbeidsmarktregio's. Het project in de Drechtsteden is het eerste dat getekend wordt.
.