Duizenden passagiers in de Caribische regio zijn in problemen gekomen doordat de Curaçaose luchtvaartmaatschappij DAE sinds enkele dagen niet meer vliegt. 

Het gaat om reizigers in de VS, Aruba, Suriname en andere landen in de regio. DAE is één van de twee op Curaçao opererende luchtvaartmaatschappijen en heeft driehonderd werknemers.

In het verleden waren Nederlandse zakenlui als Niek Sandmann en Erik de Vlieger bij de maatschappij betrokken. Nu zwaait de voormalig eigenaar van het Venezolaanse Aeropostal, Nelson Ramiz, er de scepter.

DAE kreeg enkele maanden geleden een verbod om nog langer op Venezuela te vliegen vanwege overtreding van de veiligheidsregels. Daar kwamen afgelopen maand Bonaire en Sint Maarten bij, vanwege financiële problemen.

Insel Air

Sinds enkele dagen mogen vanwege openstaande rekeningen ook geen vliegtuigen vanuit Curaçao opstijgen. Dat betekent zo goed als zeker het einde van de maatschappij. De Curaçaose luchtvaartmaatschappij Insel Air probeert te helpen, maar toch zijn de afgelopen dagen veel passagiers gestrand.

Ramiz vindt dat de Curaçaose overheid moet ingrijpen. Maar die wil dat DAE eerst met geaccordeerde cijfers komt. Dat is er de afgelopen weken niet van gekomen. Gevolg is dat er niet meer wordt gevlogen en de werknemers thuiszitten.