De Europese Centrale Bank (ECB) wil meer vrouwen op managementposities binnen de bank. In 2019 moet het aantal ruim verdubbeld zijn.

Het bestuur van de bank maakt donderdag bekend zogenoemde ‘gender targets’ in te voeren die ertoe moeten leiden dat er meer vrouwen in de top komen .

Aan het eind van 2019 moet het aantal vrouwelijke  junior managers zijn toegenomen van 14 procent naar 28 procent.  Het aantal senior managers moet van 17 procent groeien naar 35 procent.

Het diversiteitsbeleid van de ECB is het resultaat van de lobby in het Europese Parlement. De raad van bestuur van de bank telt op dit moment geen enkele vrouw.

Mannen maken dienst uit

De man-vrouw verdeling binnen de ECB is vrijwel gelijk in zijn totaliteit, maar de mannen maken de dienst uit waar het leidinggevende posities betreft, zo verklaart directeur Jörg Asmussen in de Süddeutsche Zeitung.

Het vrouwenquotum vergt volgens Asmussen ook een verandering van mentaliteit. “Het talent is er.” Maar de vrouwen zelf moeten volgens de bank ook assertiever worden in hun ambitie een dergelijke functie te vervullen.

Daarnaast worden veel posities vervuld op aandragen van de nationale lidstaten. Daarbij is nationaliteit vaak leidend.