De Griekse minister van Financiën, Yannis Stournaras, heeft zondag erkend dat zijn land mogelijk in 2014 voor de derde maal een pakket financiële hulp nodig heeft, maar dat zou niet meer dan 10 miljard euro zijn.

Stournaras zei in de krant Proto Thema dat aan zo'n hulpprogramma dan geen voorwaarden meer verbonden zouden zijn.

Die eventuele extra financiële hulp zou volgen op de huidige twee hulpprogramma's ter waarde van 240 miljard euro.

De suggestie dat Griekenland na 2014 ook nog geld van andere Europese landen en instellingen nodig zou hebben, is recent gedaan door onder de Duitse minister van Financiën Schäuble, zijn Nederlandse collega Dijsselbloem en dit weekeinde door de EU-commissaris Oettinger.

Huidige hulpprogramma

Het huidige hulpprogramma voor Griekenland loopt volgend jaar af. Naar verwachting heeft het land daarna nog een gat van zo'n 11 miljard euro op zijn begroting.

De eurolanden hebben eerder aangegeven het land bij te willen staan totdat het zichzelf weer kan redden op de financiële markten.

De Finse premier Jyrki Katainen zei zondag op de Finse radio dat Griekenland waarschijnlijk vooral hulp nodig zal hebben om de staatsschuld onder controle te houden, bijvoorbeeld door de rente op hulpleningen te verlagen. ''Een bepaalde vorm van herstructurering van de schuld is zeer waarschijnlijk'', aldus de premier.

Lees alles over Griekenland en de schuldencrisis in onze dossiers