ALKMAAR - Honden zijn vaker verzekerd tegen ziektekosten dan katten. Slechts 14.000 van de 2,5 miljoen katten in Nederland krijgen een behandeling door de dierenarts vergoed. Van de 1,5 miljoen honden zijn er ruim 36.000 verzekerd tegen ziektekosten. Steeds meer mensen sluiten een dergelijke verzekering af.

Dat heeft dierverzekeraar Dier & Zorg, een dochterbedrijf van SNS Reaal, woensdag laten weten. Omgerekend is 0,6 procent van de katten en 2,4 procent van de honden verzekerd tegen medische ingrepen. Dier & Zorg verwacht dat het dit jaar 20.000 polissen afsluit, ruim 43 procent meer dan vorig jaar. Toen werden er 14.000 polissen voor honden en katten afgesloten.

De Animas-huisdierenverzekering van de kleine onderlinge verzekeringsmaatschappij NHZ merkt nog niets van de toenemende belangstelling. "Het aantal polissen is stabiel", aldus directeur J. Rosink.

Een ziektekostenverzekering voor huisdieren kost gemiddeld tussen de 10 en 15 euro per maand, afhankelijk van de leeftijd en het gewicht. De maximale vergoeding bedraagt bij NHZ 1250 euro per aandoening.