Stelios Stavridis is op verzoek van minister van Financiën Yannis Stournaras opgestapt als topman van het fonds dat verantwoordelijk is voor de verkoop van tal van staatseigendommen.

Dat maakte het ministerie zondag bekend. Eerder op de dag was al bekendgemaakt dat Stournaras de baas van het zogeheten Hellenic Republic Asset Development Fund had gevraagd op te stappen.

Het ministerie gaf geen details over de aanleiding van het verzoek van Stournaras. Wel werd bekendgemaakt dat Stavridis in zijn ontslagbrief de hoop uitsprak dat de Griekse overheid ''krachtdadig en succesvol doorgaat met de moeilijke maar noodzakelijke privatiseringsronde''.

De krant Proto Thema meldde zaterdag dat Stavridis een privévliegtuig zou hebben gebruikt van een zakenman die in mei het staatsgokbedrijf OPAP kocht.

Voorganger

Stavridis stond sinds maart van dit jaar aan het roer bij het privatiseringsfonds. Zijn voorganger Takis Athanasopoulos werd weggestuurd omdat hij een eerdere topfunctie bij een nutsbedrijf niet naar behoren zou hebben uitgeoefend.

Dossier Griekenland | Dossier schuldencrisis