Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
V&D

V&D negeert ultimatum FNV Bondgenoten

V&D laat het ultimatum dat FNV Bondgenoten heeft gesteld schieten. Dat laat de winkelketen maandag weten.
Door NU.nl

De vakbond dreigde vorige week met acties als V&D niet voor maandag 12 augustus om 13.00 uur op de proppen zou komen met een betere ontslagvergoeding voor de 109 distributiemedewerkers die hun baan verliezen in het Groningse Aduard.

Een woordvoerster van V&D laat echter weten dat er een "marktconforme ontslagvergoeding" wordt toegepast met een kantonrechtersformule die sinds 2009 geldt. "Deze formule wordt bij het merendeel van de Sociale Plannen toegepast", aldus de woordvoerster.

Kantonrechtersformule 

FNV Bondgenoten wil dat er met de oude kantonrechtersformule wordt gerekend. Daarbij krijgen werknemers een hogere ontslagvergoeding dan bij de nieuwe formule die sinds 2009 wordt gebruikt.

Volgens de werknemersorganisatie is de ontslagvergoeding voor de 109 werknemers nu zo'n 30 procent lager dan de vergoeding uit het sociaal plan in 2012, toen met de oude kantonrechtersformule werd gerekend.

FNV Bondgenoten laat weten dat ongeveer vijftig werknemers van het distributiecentrum in Aduard dinsdag om 11.00 uur een petitie aan de directie van V&D overhandigen. Hierin vragen zij om een fatsoenlijk sociaal plan.

Overeenstemming

De vakbond is ook niet te spreken over het feit dat V&D de salarissen van medewerkers die intern herplaatst worden in een lagere functie versneld wil afbouwen.

V&D benadrukt dat er wel overeenstemming is bereikt met de CNV en de ondernemingsraad over de reorganisatie en laat weten de eventuele acties te betreuren. "We zijn ervan overtuigd dat we een goed eindbod hebben gedaan", aldus de V&D.

V&D maakte in juni bekend dat het distributiecentrum volgend jaar dichtgaat. Daarnaast worden op het Service Center van V&D in Amsterdam ongeveer 60 van de 475 arbeidsplaatsen geschrapt.


Lees meer over:

V&D

Aanbevolen artikelen