EINDHOVEN - De vakbonden en Philips hebben vrijdag een akkoord bereikt over een nieuwe CAO. De circa 30.000 werknemers van het elektronicaconcern krijgen een loonsverhoging van 3,25 procent over een periode van zestien maanden.

Dat hebben Philips en de vakbonden FNV Bondgenoten en de CNV Bedrijvenbond vrijdag bekendgemaakt. Onderhandelaar E. de Haas van Philips spreekt van een zeer gunstig onderhandelingsresultaat, waarmee het elektronicaconcern zijn concurrentiepositie kan behouden.

Volgens bestuurster J. Hubert van FNV Bondgenoten is Philips door de massale acties van het personeel in de helft van de dertig bedrijfsvestigingen akkoord gegaan met een hogere loonverhoging. De vakbonden, naast FNV Bondgenoten ook de CNV Bedrijvenbond en VHPP, eisten aanvankelijk over de periode van een jaar 3,5 procent meer loon. Philips wilde niet verder gaan dan 2,5 procent.

Langere looptijd

De partijen hebben elkaar volgens de Philips-zegsman gevonden in de langere looptijd van de CAO. Die begint op 1 januari 2002 en duurt tot 1 mei 2003, met in juli een loonsverhoging van 2 procent. Volgend jaar krijgen de werknemers daar in januari nog eens 1,25 procent bovenop.

"Met die 2 procent voor dit jaar wordt een redelijke pas op de plaats gemaakt, die nodig is wegens de niet zo beste resultaten van vorig jaar. De tweede loonsverhoging zien we pas volgend jaar terug op de balans", aldus De Haas.

De Unie

Het akkoord dat het elektronicaconcern eerder met alleen vakbond De Unie had gesloten voor het middelbaar en hoger personeel, gaat in de nieuwe CAO op. Volgens De Haas heeft De Unie zich bij het nieuwe akkoord aangesloten.

"Die 3,25 procent in twee etappes is natuurlijk geringer dan de door ons verlangde 3,5 procent ineens", aldus onderhandelaar N. Bogaard van de CNV Bedrijvenbond. "Winstpunt is in ieder geval dat die vermaledijde 2,5 procent van het eerdere akkoord van de baan is."

De vakbonden leggen het resultaat de komende weken positief aan hun leden voor.