LONDEN - De oprichter van de luchtvaartmaatschappij easyJet, Stelios Haji-Ioannou, overweegt de onderneming van de beurs te halen. Hij heeft echter nog geen definitieve beslissing genomen, zei een woordvoerder maandag.

Haji-Ioannou richtte easyJet in 1995 op. Vijf jaar later vertrok hij als bestuursvoorzitter en verkocht hij een groot deel van zijn aandelen. Zijn familie heeft nu nog een belang van ongeveer 41 procent in de prijsvechter.

Volgens de Britse krant The Sunday Express overweegt de zakenman miljoen pond (970 miljoen euro) te lenen om easyJet weer volledig in handen te krijgen. Haji-Ioannou zou zich zorgen maken over de scherpe koersval van het aandeel op de beurs in Londen.

De koers kwam afgelopen maand in een vrije val terecht. De stijging van de olieprijzen en de "moordende concurrentie" waren voor het bedrijf reden om te berichten dat bij de huidige lage prijzen de winst dit jaar 4 miljoen pond (6 miljoen euro) lager uitvalt dan verwacht. Haji-Ioannou zal er volgens zijn woordvoerder alles aan doen om de koers op te krikken.