'Windmolenpark strop voor pensioenbelegger PGGM'

De Nederlandse pensioenbelegger PGGM is in een groot conflict verwikkeld geraakt bij de bouw van een windmolenpark in het zuiden van Mexico.

Medewerkers van het bedrijf zijn de regio ontvlucht na geweld en bedreigingen van woedende tegenstanders van het park die de bouw blokkeren, zo meldt de Volkskrant vrijdag.

Corrupte lokale leiders zouden dorpelingen hebben voorgelogen en het geld van investeerders in eigen zak hebben gestoken, zo schrijft de krant.

Vissers zouden vrezen voor hun inkomsten en barricaderen het bouwterrein op een schiereiland in Zuid-Mexico met boomstammen en rotsblokken.

Bouw ligt stil

De bouw van het park genaamd Mareña Renovables ligt al bijna een jaar stil. De planning was dat het park dit najaar in werking zou treden, maar de vraag is nu of de 132 geplande windmolens er überhaupt komen. Lokale media melden Mareña Renovables afziet van het project. PGGM ontkent dit.

PGGM heeft sinds anderhalf jaar een belang van een derde in het park. Het overige deel, goed voor een waarde van 840 miljoen euro, is in handen van het Japanse Mitsubishi en de Australische investeringsgroep Macquarie. Hoeveel PGGM verliest door de vertraging wil de belegger niet zeggen.

Lees meer over:
Tip de redactie