Meer Nederlanders op vakantie naar Turkije

Turkije blijft een groeiende reisbestemming voor Nederlandse toeristen. Het land verwelkomde in de eerste 6 maanden van dit jaar ruim 9,4 procent meer Nederlandse vakantiegangers dan in dezelfde periode in 2012. 

Dit blijkt uit recente bezoekstatistieken van de Turkse overheid.

In totaal gingen van januari tot en met juni 528.327 Nederlandse reizigers naar Turkije. Turkije is al een aantal jaren de meest populaire bestemming voor vliegvakanties voor Nederlandse toeristen en deze tendens zet zich ook dit jaar door, aldus het Turks Verkeersbureau.

Ook andere landen laten een groei van de bezoekersaantallen zien. In totaal steeg het aantal toeristen naar Turkije in het eerste halfjaar met 18 procent. Vooral in de maand mei was er een opvallende piek. Met name Antalya (37 procent) en Istanbul (28 procent) kregen flink meer buitenlandse bezoekers.

Vierde

Na Rusland, Duitsland en Groot-Brittannië was Nederland deze maand de vierde buitenlandse markt voor reizigers naar Turkije.

Het aantal vakantieboekingen naar Istanbul zakte half juni wel in als gevolg van rellen in die stad. De protesten hielden verband met omstreden bouwplannen voor een groot winkelcentrum op de plaats van het huidige Gezipark in Istanbul, naast het centrale Taksimplein.

De toeristische gebieden langs de kust hadden geen last van de onlusten.

Duitsland

Duitsland, België, Frankrijk en Oostenrijk blijven overigens de populairste vakantiebestemmingen voor Nederlandse vakantiegangers. In 2012 gingen 3,4 miljoen Nederlanders op vakantie naar Duitsland, 2,8 miljoen naar Frankrijk en 1,8 miljoen naar België, blijkt uit cijfers van NBTC-NIPO.

Turkije staat de afgelopen 3 jaar op de 7e plek van populaire buitenlandse bestemmingen. Vorig jaar brachten 814.000 Nederlanders hun vakantie in Turkije door.

Lees meer over:
Tip de redactie