Winkelketen Free Record Shop gaat in afgeslankte vorm verder. Investeringsmaatschappij ProCures neemt een deel van de cd en dvd-winkels over, liet een woordvoerder van ProCures dinsdag weten.

Na lange onderhandelingen zijn de curatoren en ProCures tot overeenstemming gekomen. De zeventig winkels van Free Record Shop in België blijven bestaan en in Nederland blijven tussen de dertig en veertig winkels open.

Er is niets over een overnameprijs bekendgemaakt en ook is niet verteld niet wat de deal betekent voor het personeel. De komende tijd moeten de details nog worden uitgewerkt.

Game Mania

De curatoren zouden maandag de namen van de kopers al bekendmaken, maar een overeenkomst bleef toen nog uit. Wel werd bekend dat de winkels van Game Mania, die onderdeel waren van de boedel van Free Record Shop, teruggaan naar de ondernemers die het bedrijf in 1992 oprichtten. Zij gaan met in totaal 90 van de oorspronkelijke 103 filialen verder.

Free Record Shop werd in mei failliet verklaard. Vóór het faillissement telde de onderneming 132 zelfstandige winkels in Nederland. Daarvan zouden er dit jaar nog negen sluiten. In België en Luxemburg had Free Record Shop circa 75 filialen. De winkelketen kwam in de problemen door de crisis en de opkomst van de onlineverkoop van muziek en films.

Personeel

Het personeel van alle overgenomen filialen verhuist mee naar de nieuwe organisatie, net als een deel van . het personeel dat werkzaam is op het hoofdkantoor van Free Record Shop in Capelle aan de IJssel.

Het definitieve aantal door te starten vestigingen in Nederland is afhankelijk van het verloop van de onderhandelingen met de verhuurders van de winkelpanden.

ProCures redde vorig jaar ook de boekhandels Selexyz en De Slegte van de ondergang.

Profiel Free Record Shop