MAASTRICHT - De voorgenomen verkoop van vliegveld Maastricht Aachen Airport (MAA) is uitgesteld. De aandeelhouders hebben zich donderdagavond nog niet kunnen buigen over de verkoop van 70 procent van de aandelen aan een consortium van het Schotse Omniport en het Nederlandse bouwbedrijf Dura Vermeer. Dat heeft MAA vrijdag bekendgemaakt.

Er bestaat nog te veel onduidelijkheid over de opbrengst van de verkoop voor de huidige aandeelhouders, waaronder de provincie Limburg en het Rijk. Daarom heeft de directie het voorstel nog niet voorgelegd aan de aandeelhouders. Eerder liet MAA weten dat de opbrengst ongeveer 5 miljoen euro zou bedragen.

Directeur J. Tindemans van MAA wilde vrijdag geen commentaar geven op de vertraging. Wel hoopt het bestuur de transactie zo snel mogelijk af te ronden. De overige 30 procent van de aandelen is in handen van onder meer de gemeente Maastricht en de Kamer van Koophandel Zuid-Limburg. Volgens de huidige plannen krijgen zij vijf maanden om te beslissen of ze een belang in het vliegveld willen houden.