ING maakt zich grote zorgen over de toekomst van het Amsterdamse Slotervaartziekenhuis.Dat schrijft Het Financieele Dagblad donderdag op basis van vertrouwelijke stukken.

De huisbank van het ziekenhuis zou onaangenaam verrast zijn over de schorsing van voormalig bestuursvoorzitter van het ziekenhuis, Aysel Erbudak, in februari van dit jaar.

Erbudak werd officieel geschorst vanwege het mislukken van contractonderhandelingen met zorgverzekeraar Achmea. Uit de vertrouwelijke stukken blijkt nu echter dat er al langere tijd twijfels waren over het geld dat Erbudak uit het ziekenhuis heeft gehaald. Na de schorsing draaide ING meteen de kredietkraan naar het ziekenhuis dicht.

De schorsing van Erbudak is bovendien niet het enige dat ING zorgen baart. Veel ziekenhuizen in Amsterdam kampen met overcapaciteit en het Slotervaart heeft door de onzekerheden opnieuw de productie zien terugvallen.

De bank vreest dat het ziekenhuis dit jaar daardoor een aanzienlijk verlies draait. Het Slotervaart is zodoende ondergebracht op de afdeling bijzonder beheer en betaalt extra rente over de lopende kredieten van bijna dertig miljoen euro.