Alle pakketjes die bij PostNL waren blijven liggen door de stakingsacties van chauffeurs, zullen zaterdag aan het eind van de dag zijn bezorgd. Dat verzekert een woordvoerder van PostNL. 

De enige uitzondering die hij maakt geldt voor Amsterdam-West. Daar zullen alle pakketjes uiterlijk maandag op het goede adres zijn afgeleverd.

PostNL had afgelopen week een conflict met de chauffeurs die als zelfstandige voor het postbedrijf werken, over de nieuwe, lagere tarieven voor de bezorging van pakketten.

Maar vrijdag werd afgesproken dat de chauffeurs 1000 euro per week ontvangen, bij gemiddeld 145 tot 155 geplande stops per dag. Op routes met minder dan 145 adressen zal er maatwerk plaatsvinden, aldus PostNL.

Geen schadeclaims

Bij PostNL is geen schadeclaims binnengekomen van gedupeerde klanten. Wel waren er tientallen vragen en ook wat klachten, aldus de woordvoerder.

Overigens zijn volgens hem alle herexamens op tijd bezorgd. Eerder deze week was er sprake van dat de herexamens van zo'n tien scholen door de stakingsacties niet op tijd waren afgeleverd. Maar de acties stonden daar los van, zegt de woordvoerder, de reden van de vertraging was een foutje van een medewerker van PostNL. De herexamens zijn vrijdag alsnog bezorgd.