AMSTERDAM - De beurs van Amsterdam bleef donderdag negatief. Bij opening zakte de AEX-index een half procent omlaag, na een uurtje handel was de index iets omhoog gekrabbeld naar 527,39 punten. Dat was nog altijd 0,9 punten, 0,17 procent lager dan het slot van woensdag.


Bekijk video

In de AEX-index, de graadmeter van de beurs, was het erg rustig. De grootste stijger was Fortis met een koerswinst van 0,78 procent. Onderaan de lijst stond Hagemeyer met een daling van 1,6 procent.

Van de vijfentwintig middelgrote fondsen in de MidKap-index viel KLM op. De luchtvaartmaatschappij boekte een winst van 2,5 procent. KLM maakte donderdagochtend bekend dat de bezettingsgraad van de toestellen in maart beter was dan in dezelfde periode vorig jaar. De index voor middelgrote fondsen stond rond tien uur met een plus van 0,13 procent op 527,29 punten.

Europa

De andere beurzen in Europa verging het niet anders dan die van Amsterdam. Over het algemeen levert de situatie in het Midden-Oosten altijd nog de nodige onzekerheid op. De beleggers wachten op de uitkomst van de vergadering van de Europese Centrale Bank (ECB) later op de dag. Een rentewijziging ziet er niet in, maar wellicht geeft de bank een aanwijzing voor de rentestand in de nabije toekomst.

De beurs van Londen stond in de ochtend 0,3 procent in de min. Parijs was 0,45 procent lager en in Frankfurt liet de beursindex een verlies zien van 0,15 procent.

Euro

De euro stond donderdagmorgen op 0,8815 dollar, niet veel anders dan de 0,8810 dollar die woensdag bij het eind van de handel werd genoteerd. Ook tegenover het pond sterling onderging de euro weinig verandering, 0,6140 tegen 0,6130.