Door de staking bij de pakketbezorgers van PostNL zijn er inmiddels 48.000 pakketjes in de distributiecentra achtergebleven die eigenlijk al bezorgd hadden moeten zijn. Dat liet het postbedrijf woensdag weten.

Dinsdag legden ongeveer 80 chauffeurs van het postbedrijf in Amsterdam, het grootste distributiecentrum in Nederland, het werk neer. De dag daarop breidde de staking uit naar twee andere distributiecentra, in Katwijk en Amsterdam Noord.

De zelfstandige ondernemers zijn het niet eens met onder meer de nieuwe tarieven die het postbedrijf hun wil bieden voor de bezorging van pakketten. Volgens vakbond FNV Bondgenoten moeten veel chauffeurs diensten draaien van meer dan 12 uur per dag om een redelijk inkomen te verwerven.

Dagelijks moeten er ongeveer 500.000 pakketten bezorgd worden. In totaal werken er 4000 pakketbezorgers voor PostNL.

Achterstand

Door de werkonderbreking bleven er dinsdag al zo'n 20.000 pakketten liggen. Een deel daarvan kon woensdag worden bezorgd, maar er kwam ook nieuwe achterstand bij. PostNL gaat donderdagmiddag praten met de stakende pakketbezorgers. Bij het overleg schuift FNV Bondgenoten als bemiddelaar aan.

Door de opkomst van het winkelen via internet bezorgt PostNL steeds meer pakjes. Volgens het bedrijf is het logisch dat het tarief per pakje dan daalt en wordt aan de chauffeurs nog altijd een prijs geboden waarmee ze een behoorlijke omzet kunnen maken. Maar daar zijn de chauffeurs het niet mee eens.