Ongeveer 80 chauffeurs van PostNL hebben dinsdag in Amsterdam hun werk neergelegd. De zelfstandige ondernemers zijn het niet eens met de tarieven die het postbedrijf hen wil bieden voor de bezorging van pakketten.

Een woordvoerder van PostNL zegt dat vertegenwoordigers van de directie dinsdagmiddag in gesprek zijn gegaan met de chauffeurs. Daarbij heeft het bedrijf aangeboden recent gesloten contracten opnieuw te bekijken.

Op die manier hoopt PostNL de onvrede weg te nemen die is ontstaan door de aanstaande verhuizing van een distributiecentrum van Amsterdam Sloterdijk naar Halfweg.

Daarbij zijn nieuwe routes vastgesteld en nieuwe tarieven bepaald. PostNL wil nu in de komende dagen op individuele basis met de chauffeurs gaan praten over de tarieven en de routes en is daarbij bereid de eerdere voorstellen te heroverwegen. ''We hopen hiermee een deel van het vertrouwen weer te hebben hersteld'', aldus de woordvoerder.

Internet

Dankzij de opkomst van het winkelen via internet heeft PostNL steeds meer pakjes te bezorgen. Volgens het bedrijf is het logisch dat het tarief per pakje dan daalt en wordt aan de chauffeurs nog altijd een prijs geboden waarmee ze een behoorlijke omzet kunnen genereren.

Hoe groot het verschil is tussen het tarief dat PostNL biedt en het bedrag dat de chauffeurs eisen kon de woordvoerder niet zeggen.

Door de werkonderbreking zijn dinsdag ongeveer 20.000 pakketten blijven liggen. PostNL wil die achterstand vanaf woensdag "zo snel mogelijk" inhalen, aldus de woordvoerder.