AMSTELVEEN - KLM heeft in maart de bezettingsgraad van zijn toestellen weten op te voeren tot 84,6 procent, 5,6 procentpunt meer dan in dezelfde maand een jaar geleden. Belangrijke oorzaak voor de betere bezetting is de mindere inzet van vliegtuigen.

Het aantal beschikbare stoelen lag 9 procent lager dan in maart . Het aantal vervoerde passagiers zakte minder, met 2 procent, waardoor het per saldo drukker werd in de KLM-toestellen.

Met name het vervoer op de Europese routes en de trajecten van en naar Afrika, het Midden- en Zuid-Atlantische gebied en India liet betere cijfers zien. Op de Noord-Atlantische routes (Verenigde Staten, Canada) verdwijnen de negatieve gevolgen van 11 september langzaam. In maart was het vervoer 15 procent lager dan het jaar ervoor, in januari en februari lagen de percentages op 18 en 20 procent.

Het vrachtvervoer kende vorige maand een benuttingsgraad van ,1 procent, 4,3 procentpunt hoger dan een jaar eerder. De capaciteit daalde met 4 procent, de hoeveelheid vervoerde vracht steeg 1 procent.