VENLO - De fabrikant van kopiëer- en printapparaten Océ heeft in het eerste kwartaal van dit jaar een nettowinst behaald van 25,8 miljoen euro. Dat is 8 procent lager dan het resultaat over dezelfde periode in 2001. Maar in lijn met de verwachtingen, zo maakte het bedrijf uit Venlo donderdag bekend.
Océ

De omzet van Océ steeg in de eerste drie maanden van 2002 met 3 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van vorig jaar. De omzet kwam uit op 799 miljoen euro.

Deze stijging was geheel toe te schrijven aan overnames en gunstige valutakoersen. Als het bedrijf op eigen kracht had moeten varen, zou de omzet zijn gedaald met 2,5 procent. Océ heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder apparaten verkocht.

Volgens de printerfabrikant zijn er nog geen signalen van een aantrekkende economie. Voorlopig verwacht het bedrijf dan ook niet een hoger aantal orders van nieuwe machines.

Océ houdt vast aan de eerder uitgesproken verwachtingen. Voor het eerste halfjaar van 2002 wordt een lager resultaat voorzien, maar in het tweede semester moet de winst weer aantrekken.