Een ruime meerderheid van de Nederlanders zegt voor windenergie te zijn. Een kwart zegt ook te willen investeren in de bouw van nieuwe windturbines.

Dit blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos in opdracht van Eneco. Ongeveer duizend mensen werden ondervraagd.

Hieruit blijkt dat bijna 80 procent windenergie steunt. Ongeveer 50 procent zegt windenergie te steunen omdat duurzame energie van belang is voor Nederland.

Daarnaast vindt 16 procent dat windmolens passen in het Nederlandse klimaat door de harde wind en 9 procent zegt een historisch verband te zien tussen windmolens en Nederland.

Nieuwe windmolens 

Het Centraal Planbureau schreef onlangs nog dat Nederland de komende 5 jaar moet stoppen met de bouw van nieuwe windmolens. Er is overcapaciteit in de energiemarkt en elke nieuwe windmolen versterkt dit.

Uit het onderzoek van Ipsos blijkt verder dat 40 procent van de Nederlanders vindt dat huiseigenaren met zonnepanelen een goedkopere hypotheek moeten krijgen. Eenzelfde percentage vindt huizen met zonnepanelen aantrekkelijker om in te wonen.