Het aantal bedrijven met een betalingsrisico is afgelopen half jaar sterk gegroeid. 

In april hadden 101.967 Nederlandse bedrijven de indicator betalingsrisico. Daar is bijvoorbeeld sprake van als een bedrijf te laat is met rekeningen betalen of als er problemen zijn met de grootte van het eigen vermogen.

Dat blijkt uit cijfers van dataleverancier DR3Data. Ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar is het aantal bedrijven met de indicator betalingsrisico met 24 procent gestegen.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Dr3Data. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Daan van Elk

Flevoland is de provincie met het hoogste percentage risicobedrijven. Met 7,6 procent ligt dat percentage een stuk hoger dan in de rest van het land. Friesland kent met drie procent het laagste percentage. Het landelijk gemiddelde ligt op 4,5 procent.

Vooral kleine bedrijven hebben een betalingsrisico. Bijna tachtig procent van de risicovolle bedrijven hebben minder dan vijf werknemers in dienst. 

Klik op een provincie voor meer informatie. De gegevens zijn afkomstig van Dr3Data. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Daan van Elk