51 van de 141 Nederlandse vestigingen van de eind vorige maand failliet verklaarde mediawinkel Free Record Shop gaan de komende maanden definitief dicht.

Dat zegt curator Jos Borsboom woensdag. De sluiting van de winkels maakt deel uit van een reddingsplan dat al voor het faillissement was gemaakt. De winkels zouden te weinig rendement opleveren.

De 755 medewerkers worden formeel voor het eind van de maand ontslagen. Voor de negentig winkels die openblijven, wordt gewerkt met tijdelijke werknemers tot een overnamekandidaat bekend is, aldus de curator. Dat zijn bij voorkeur mensen die nu al bij Free Record Shop werken.

Vier kandidaten

Free Record Shop voert ondertussen met vier kandidaten gesprekken over een overname. Een overeenkomst wordt echter niet binnen afzienbare tijd verwacht. "Aan het eind van deze maand moet er meer duidelijkheid zijn over de doorstart", aldus Borsboom.

Onder de gegadigden voor Free Record Shop bevindt zich Procures, dat eerder al boekhandel Selexyz overnam. Procures heeft al een meerderheidsaandeel in de Belgische tak van Free Record Shop.