De werknemers in de grootmetaalsector gaan mogelijk actievoeren voor een betere cao. De vakbonden eisen dat de werkgevers voor het huidige bod voor volgende week woensdag van tafel halen. De onderhandelingen over een nieuwe cao werden op 28 mei afgebroken.

Het cao-conflict in de grootmetaalsector, waaronder lassers en elektrotechnici vallen, spitst zich vooral toe op een loonsverhoging. FME-CWM wil in elk geval tot februari de nullijn hanteren.

FNV Metaal en CNV Vakmensen willen een loonsverhoging van tweeënhalf procent per 1 juli. Ook over scholing en jeugdlonen verschillen beide partijen van opvatting. De sector telt ongeveer 150 duizend werknemers.

De bonden schrijven in een brief aan de FME-CWM dat de werkgevers nog een kans hebben om de cao-onderhandelingen een vervolg te geven. Geven de werkgevers geen gehoor aan het ultimatum, dan belooft Jos Brocken van FNV Metaal "flink actie te gaan voeren", zo zegt hij in een verklaring.

FME-CWM laat in een reactie weten de brief nog te bestuderen en wil daarom geen verder commentaar geven op het ultimatum van de vakbonden.