Luchtvaartmaatschappij Maastricht Airlines is failliet verklaard door de rechtbank in Maastricht.

Dat bevestigt curator John Huppertz dinsdag. De onderneming vroeg vorige week faillissement aan nadat een van de aandeelhouders zich onverwachts terugtrok.

Huppertz gaat de kansen op een doorstart onderzoeken. "Ik zie zeker kansen. Er zouden zich al investeerders hebben gemeld, maar daar kan ik nu nog niets over zeggen."

Volgens de curator is het bankroet van de luchthaven extra zuur omdat een van de twee toestellen die Maastricht Airlines zou afnemen inmiddels gereed is. "Het toestel hoeft alleen nog maar gekeurd te worden."

De levering van de twee Fokker 50 toestellen, die gestationeerd waren in Italië, liep wegens technische problemen vertraging op waardoor het bedrijf de lucht niet in kon.

Aanloopkosten

"De organisatie staat, de aanloopkosten zijn al gemaakt. Het businessplan is reëel en ziet er goed uit", aldus Huppertz. Een doorstart zou dan ook niet veel geld hoeven kosten.

De curator gaat zich eerst bezighouden met het doorrekenen van de businesspropositie voor een eventuele overname en het veiligstellen van de lonen van het personeel. "Die hebben nog geen salaris over de maand mei gehad."

Op 1 maart stond een team van 60 werknemers klaar om van start te gaan. Dit aantal is inmiddels al teruggebracht tot 20. De eerste vluchten stonden voor 26 maart op het programma.

De onderneming heeft een schuld van in totaal 650.000 euro, waarvan 500.000 euro aan de aandeelhouders.

Alle tickets die al waren verkocht, zijn terugbetaald. Ruim 4000 passagiers hadden al een ticket gekocht voor een vlucht vanaf Maastricht-Aachen Airport.