De Europese Commissie heeft afgelopen maand invallen gedaan bij kantoren van Suiker Unie en moederbedrijf Cosun wegens vermeende prijsafspraken met andere Europese suikerproducenten.

Dat bevestigt directielid Maaike van Maagdenberg vrijdag tegen NU.nl.

"Ambtenaren van de Europese Commissie en van de Autoriteit Consument & Markt hebben gericht gezocht naar bepaalde documenten in onze kantoren in Dinteloord en Breda. Daar hebben ze kopieën van gemaakt."

Volgens Maagdenberg is het niet waarschijnlijk dat de ambtenaren daarin bezwaarlijke informatie vinden. "Er is geen aanleiding te veronderstellen dat wij hebben meegedaan aan eventuele prijsafspraken. Het is ons beleid om ons hier buiten te houden", aldus Maagdenberg. 

Een garantie afgeven kan zij echter niet. "We moeten het onderzoek afwachten."

Suikerprijzen 

Afgelopen woensdag maakte EU-commissaris voor mededinging Joaquin Almunia de invallen bij Europese suikerbedrijven bekend, maar hij zei niet welke bedrijven op een verrassingsbezoekje getrakteerd werden.

Suikerverwerkers zouden bij de EU hebben geklaagd over te hoge suikerprijzen. Volgens Cosun gaat het om de periode vanaf 2011 tot nu. 

Een paar jaar geleden deed de nationale mededingingsautoriteit ook al invallen bij de toen nog niet gefuseerde bedrijven Suiker Unie en CSM. Volgens Maagdenberg werd toen niks gevonden.