Ondanks het recordaantal werklozen zien het UWV en de uitzendbureaus in deze sombere tijden lichtpuntjes voor werkzoekenden.

In de techniek, de ICT en in de commerciële dienstverlening zijn voor de volhouders onder de 650.000 werkzoekenden nog altijd banen te vinden, constateert uitzendbureau Randstad.

Het UWV ziet kansen vooral kansen voor technisch systeemanalisten, computerprogrammeurs, elektrotechnici, werktuigbouwkundigen, landbouwkundigen, economen, artsen, medewerkers in de zorg en accountants.

Bouwvakkers, stewardessen, administratief personeel, leraren basisonderwijs en journalisten daarentegen hebben volgens het UWV nauwelijks uitzicht op een baan.

''We hebben wekelijks 20.000 tijdelijke banen te vervullen en ook nu komt het soms nog voor dat we geen geschikte kandidaten kunnen vinden'', zegt Marjolein ten Hoonte, directeur Arbeidsmarkt van Randstad Nederland.

CBS

Het CBS maakte gisteren bekend dat 8,2 procent van de beroepsbevolking werkzoekend is. 650.000 werklozen azen op een baan, terwijl het aantal vacatures juist met 5000 is gedaald tot 97.000. De afgelopen drie maanden kwamen er 19.000 werklozen bij, vooral mannen.

Voor elke openstaande vacature zijn theoretisch bijna zeven kandidaten beschikbaar.

''Het is heel typerend voor deze tijd'', zegt Ten Hoonte van Randstad. ''Heel erg voor iedereen die het overkomt, maar aan de andere kant zien we lichtpuntjes. Er is namelijk beweging in de markt, er worden vacatures vervuld dus er liggen kansen. Helaas niet voor iedereen.''

Ten Hoonte roept werkzoekenden op vooral flexibel te zijn. Jagen op een vaste baan heeft op dit ogenblik nauwelijks zin. Daarnaast moeten werkzoekenden bereid zijn verder te reizen. Een uitzendbaan noemt Ten Hoonte als goede opstap naar een langere betrekking. ''Negentien procent van de werkenden via een uitzendbureau stroomt snel in naar een vaste baan, 48 procent krijgt een baan voor bepaalde tijd.''

Veranderd

Kim Pieschel van arbeidsmarktanalysetool Jobfeed.nl, dat alle vacaturesites en het aanbod van de uitzendbureaus analyseert, constateert dat mede door de crisis van de afgelopen jaren de arbeidsmarkt behoorlijk is veranderd.

Het aantal geplaatste vacatures in de gezondheidszorg is sinds 2008 met 71 procent gestegen, de grootste stijger op de arbeidsmarkt. Ook in de technische beroepen (installatie, reparatie en onderhoud) nam het aantal vacatures toe met 44 procent. De ICT zit eveneens in de leeft met 34 procent meer vacatures. Op die terreinen liggen dus nog kansen.

Administratief personeel heeft de afgelopen vijf jaar echter de grootste klappen te verduren gehad. De vraag nam met 53 procent af. Onder beleidsmedewerkers en bestuurders, zeg maar de managementlagen, liep het aantal vacatures met 43 procent terug. De vraag naar bouwvakkers en medewerkers op het gebied van verzekeringen en financiën daalde met 21 procent, aldus Jobfeed.nl.

Investeren

Het UWV roept werkzoekenden op in zichzelf te blijven investeren. Goede sollicitatiebrieven schrijven, het inzetten van social media en het eigen netwerk alsmede het tonen van lef, dragen bij aan het vergroten van kansen.

''Geef niet op'', luidt de bemoedigende tekst van het UWV. ''Ook in deze economisch moeilijke tijden zijn er voldoende kansen op werk. Op jaarbasis worden in Nederland nog ruim zevenhonderdduizend vacatures vervuld. Dat zijn er bijna tweeduizend per dag.''