ALMERE - Uitzendorganisatie United Services Group (USG) wil branchegenoot Start overnemen. In eerste instantie is USG uit op een controlerend belang van 51 procent in Start. Op termijn wil de uitzender de resterende 49 procent van de aandelen overnemen. De combinatie zou vorig jaar goed zijn geweest voor een gezamenlijke omzet van 1,6 miljard euro.
United Services Group

Donderdag werd al duidelijk dat USG en Start plannen met elkaar hadden. In een persbericht maakten beide partijen bekend "oriënterende gesprekken" met elkaar te voeren over nauwe samenwerking.

De inlijving van Start maakt USG, voortgekomen uit uitzender Unique, tot het tweede uitzendconcern van Nederland. Momenteel bezet het bedrijf nog de zesde plaats. USG zoekt manieren om zijn marktpositie te versterken in Nederland en West-Europa.

Start verkeert al enige tijd in de problemen. Over 2000 kwam de uitzender uit op een verlies van 19 miljoen euro en dit jaar dreigt nog slechter uit te pakken. Behalve in Nederland is Start actief in Italië, Spanje en Duitsland.