RIJSWIJK - Een poging van het Nederlandse postconcern TPG om meer toegang te krijgen tot de postmarkt in Groot-Brittannië is op niets uitgelopen. Onderhandelingen over vergaande samenwerking met het Britse postbedrijf Consignia hebben niets opgeleverd.

Volgens TPG zijn er de afgelopen tijd verkennende gesprekken gevoerd met de Britse posterijen Consignia. De twee ondernemingen vormen, samen met Singapore Post, al een samenwerkingsverband voor de bezorging van zakelijke post. De laatste besprekingen waren gericht op samenwerking op het gebied van gewone poststukken.

"De gesprekken waren verkennend van aard", aldus een woordvoerder van TPG. "Maar uiteindelijk bleek dat we niet in staat waren een gezamenlijk belang te vinden. De gesprekken zijn daarna afgebroken." Het Nederlandse concern verklaart wel dat het ook in de toekomst op zoek blijft naar mogelijkheden om het aandeel op de Britse markt te vergroten.

TPG bracht de verklaring over de vastgelopen onderhandelingen naar buiten, nadat de Britse krant The Sunday Times zondag een artikel publiceerde waarin de mogelijke samenwerking van de postbedrijven werd vermeld. Door te stellen dat die samenwerking van de baan is, wil het Nederlandse concern speculaties tegengaan.

TPG heeft via dochterbedrijf TNT al een aanzienlijk aandeel in de Britse postmarkt. Het Nederlandse bedrijf heeft in het Verenigd Koninkrijk ruim 15.000 mensen in dienst die werkzaam zijn op het gebied van postbezorging en logistieke operaties.