DEN HAAG - De poging om een compromis te bereiken in het slepende conflict over aandelenlease is mislukt. De commissie-Oosting, aangesteld door minister Zalm van Financiën, is er niet in geslaagd boze beleggers en aanbieders van aandelenleaseproducten samen te brengen. Dat heeft een woordvoerder van de stichting Leaseverlies donderdag gezegd.

Zalm zal donderdagmiddag de Tweede Kamer via een brief inlichten over de mislukte bemiddelingspoging van Oosting. De voormalige Nationale ombudsman begon in september een poging om het "maatschappelijke probleem" van de beleggingen met geleend geld op te lossen.

Tienduizenden particuliere beleggers raakten de afgelopen jaren in financiële problemen toen de aandelenmarkten een forse daling inzetten. Ze bleven met schulden zitten, omdat ze met geleend geld naar de beurs waren gegaan.

De stichting Leaseverlies die circa 90.000 beleggers vertegenwoordigt, liet donderdag in een eerste reactie weten "verbijsterd" te zijn over het uitblijven van een oplossing. "Dit is erg bitter. Veel mensen hebben maanden gewacht op een goed compromis en nu is het resultaat nul."

/LINK
Leaseverlies