AMSTERDAM - De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) heeft een enquêteverzoek bij de Ondernemingskamer van het Gerechtshof in Amsterdam uitgebreid. Het gevecht tussen Ahold en de VEB gaat over de vraag of er een onderzoek moet komen naar wanbeleid bij het supermarktconcern. De VEB wil nu de periode uitbreiden waarover het onderzoek zou moeten plaatshebben.

Verder eist de club van kleine beleggers dat er maatregelen komen zodat Ahold geen overeenkomsten kan sluiten met oud-bestuurders of andere betrokken partijen zoals het accountantskantoor Deloitte Accountants. Als Ahold dat wel doet kan dat gevolgen hebben en dat kan de belangen voor de partijen schaden.

Donderdag verschijnen de verschillende partijen voor de Ondernemingskamer. De vraag is daar of er al dan niet een onderzoek moet komen naar wanbeleid bij de supermarktketen. Ahold heeft te maken gehad met grootschalig geknoei met boeken. Als er een onderzoek komt, waaruit blijkt dat er wanbeleid is gevoerd, is er een extra argument tot het eisen van schadevergoeding.