Van de 415 pensioenfondsen in Nederland hebben uiteindelijk 66 fondsen per 1 april een korting op de pensioenen doorgevoerd.

Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag. Dit zijn er 2 minder dan de 68 die oorspronkelijk een korting rapporteerden. Dat meldde De Nederlandsche Bank (DNB) donderdag.

Deze betreffende pensioenfondsen hoeven door een bijstorting van de werkgever geen korting door te voeren, stelt DNB. De toezichthouder wil niet zeggen om welke twee fondsen het gaat.

DNB heeft de afgelopen maanden de evaluatie van de herstelplannen van 274 pensioenfondsen beoordeeld. De resultaten hiervan zijn verder bijna volledig in lijn met eerder bekendgemaakte cijfers.

Snijden

In totaal worden meer dan 5 miljoen mensen getroffen door kortingen op hun pensioen. Gemiddeld bedraagt hun korting 1,9 procent. 18 fondsen hebben van de mogelijkheid gebruikgemaakt de korting te maximeren op 7 procent en er is 1 fonds dat nog iets meer heeft gesneden.

Volgend jaar moeten alle fondsen van DNB uit herstel zijn. 37 pensioenfondsen verwachten in 2014 daarom nog een korting nodig te hebben om weer financieel gezond te worden.

Vijf vragen pensioenfondsen