NAARDEN - Het automobielbedrijf Kroymans Corporation wil zijn Heerenveense branchegenoot Lasaulec overnemen. De bedrijven zijn het hier in principe over eens geworden, zo hebben zij maandag bekendgemaakt. Financiële details over de transactie worden niet prijsgegeven.

Lasaulec draaide vorig jaar met circa 850 werknemers een omzet van 116 miljoen euro. Recent besloot het bedrijf een aantal activiteiten stop te zetten, waardoor ongeveer vijftig arbeidsplaatsen gaan verloren.

Kroymans brengt de groothandel in auto-onderdelen onder bij zijn divisie Parts Group, die daardoor bijna twee keer zo groot wordt. De omzet van de combinatie komt op 200 miljoen euro per jaar. Volgens Kroymans is Lasaulec winstgevend.

Kroymans is in zijn geheel een grote speler op de automarkt. Het concern, onder meer dealer van tal van automerken, is actief in Europa, de Verenigde Staten en Azië. Vorig jaar draaide Kroymans naar eigen zeggen een omzet van ruim 1 miljard euro. De winst kwam uit op 117 miljoen euro. Bij het concern werken 2900 mensen.