'Omlegging A9 haalt streep door Airport City'

De omlegging van de A9 bij Badhoevedorp haalt een streep door de plannen voor een Airport City bij de luchthaven. 

Dat zegt gebiedsontwikkelaar Chipshol, die bij de gemeente Haarlemmermeer bezwaar heeft gemaakt tegen het bestemmingsplan voor de nieuwe A9.

De verplaatsing van de A9 gaat eind dit jaar van start en gaat zo'n 300 miljoen euro kosten. Het nieuwe tracé van de snelweg is eind vorig jaar definitief geworden nadat de Raad van State de voorkeur van minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) had goedgekeurd

Volgens Chipshol loopt de nieuwe A9 dwars door het gebied waar de Airport City moet komen. Die ontwikkeling wordt daardoor onmogelijk gemaakt, terwijl de provincie Noord-Holland, Schiphol en de gemeente Haarlemmermeer in de jaren 80 een overeenkomst hadden ondertekend waarin ze zeiden mee te werken aan de Airport City.

Chipshol dreigt nu met een schadeclaim van honderden miljoenen of zelfs miljarden euro's als die overeenkomst niet wordt nagekomen.

Hoogwaardig kantorenpark

De Airport City zou ten zuiden van Badhoevedorp een hoogwaardig kantorenpark moeten worden met veel groen en zogenoemde people movers, elektronisch gestuurd personenvervoer.

Volgens een woordvoerder van Haarlemmermeer wordt het bezwaar van Chipshol meegenomen met alle andere reacties op het bestemmingsplan voor Badhoevedorp en de A9.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie