Opnieuw veel bedrijven failliet

Het aantal bedrijfsfaillissementen was in maart opnieuw hoog, maar viel wel iets lager uit dan de maand ervoor.

Gedurende de maand werden 709 bedrijven en instellingen bankroet verklaard door een rechter. Dat zijn er wel vijftig minder dan in februari, toen het grootste aantal faillissementen ooit werd uitgesproken.

Dat maakte het Centraal Bureau voor de Statistiek woensdag bekend.

Bouw en detailhandel

Volgens economen van het CBS gaat het in bijna alle sectoren slecht, maar vallen de zwaarste klappen in de bouw en de detailhandel.

En niet alleen de zwakke broeders gaan kopje onder, ook gezonde bedrijven worden mee omlaag gezogen door de voortwoekerende crisis. Dat komt omdat steeds meer klanten hun rekeningen niet meer kunnen betalen.

Het aantal uitgesproken faillissementen in een maand is afhankelijk van het aantal zittingsdagen van de rechtbank en kan daardoor sterk schommelen. Daarom wordt doorgaans gekeken naar het voortschrijdend driemaandsgemiddelde. Dat kwam in maart uit op 734, de hoogste stand sinds het begin van de reeks in 1981.

Beweeg de cursor over de lijn om de percentages te zien . De gegevens zijn afkomstig van CBS. Bekijk hier een grote versie. - (c)NU.nl/Daan van Elk

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie