De topbestuurders van Rabobank krijgen over 2012 geen bonus toegekend. De bank vindt het niet gepast om variabele beloningen uit te keren over een jaar waarin zowel klant als bank veel last hadden van economische tegenwind.

Dat staat in het jaarverslag dat Rabobank dinsdag publiceerde.

Vorig jaar werd niettemin 200.000 euro aan bonus op de rekeningen van het vijfkoppig bestuur gestort. Dat geld had echter betrekking op prestaties in het jaar ervoor. In 2011 zelf werd nog 1,7 miljoen aan variabele beloning uitgekeerd.

Rabobank was vorig jaar in totaal 11,5 miljoen euro kwijt aan de raad van bestuur. Dat is 1,2 miljoen meer dan in 2011. Deze toename wordt verklaard door een eenmalige afkoop van een vervroegde pensioenregeling, die is komen te vervallen. Het vaste salaris van de Rabo-top is sinds 2008 niet meer gewijzigd.

Libor-schandaal

In het jaarverslag is ook nog kort melding gemaakt van het Libor-fraudeschandaal waarmee de bank in verband wordt gebracht.

Rabobank is hiervoor vorig jaar gedaagd in een aantal civiele rechtszaken in de Verenigde Staten. De bank noemt alle procedures die tot op heden tegen de bank zijn ingesteld ongegrond. De bank zegt zich daartegen dan ook ten volste te zullen verweren.