NEW YORK - Beleggers zochten hun toevlucht woensdag op de Amerikaanse beurzen vooral bij de traditionele waarden uit de 'oude economie' met het eind van het eerste kwartaal in zicht.

De grootste stijgers in de Dow-Jonesindex waren vliegtuigbouwer Boeing, machinebouwer Caterpillar en United Technologies, leverancier van motoren en andere aparatuur voor de luchtvaart.

Intel en Hewlett-Packard behoorden tot de grootste verliezers. De Dow sloot 73,55 punten (0,71 procent) hoger op 10.426,91. Het vertrouwen in de technologiefondsen was minder groot. Schermenbeurs Nasdaq eindigde op 1826,75, een stijging van 2,58 punten ofwel 0,14 procent.

De voorzichtig geworden handelaren zijn momenteel vooral geïnteresseerd in bedrijven met tastbare producten of diensten. Boeing, dat het jaar begon op 39 dollar, steeg meer dan 3 procent naar bijna 46 dollar. Caterpillar en United Technologies kregen er beide zo'n 2 procent bij, net als General Motors.

"Deze fondsen hebben geen winstwaarschuwing voor de eerste drie maanden gegeven", memoreert een analist. Veel andere deden dat wel. De markt kijkt volgens sommigen ongeduldig uit naar betere tijden in de ICT-sector. Dat zat er aan het eind van het eerste kwartaal nog niet in.

Grote verliezers als Intel en Cisco verloren nog meer, respectievelijk 1,1 procent en 1,9 procent. Hewlett-Packard verloor eveneens, 1,7 procent.

De dollar werd iets minder waard ten opzichte van de euro. De euro noteerde bij het slot van de valutahandel in Amerika 0,8730 dollar, tegenover 0,8725 dollar in Europa.