Ontdekte bierkelders van Heineken, autoruiten op sterkte en hardlopende pizzakoeriers. Traditioneel volgden de fopberichten elkaar in aanloop naar 1 april in hoog tempo op.

Vooral veel bedrijven probeerden in het nieuws te komen. Zo kwam Specsavers met het bericht dat ze autoruiten op sterkte op de markt gingen brengen.

New York Pizza introduceerde hardlopers als pizzakoeriers. Het Van Goghmuseum beweerde dat de Aardappeleters van het gelijknamige schilderij eigenlijk Aardperen aten en Heineken presenteerde de ontdekking van een vergeten bierkelder.

Maar er waren ook lolbroeken die op eigen houtje handelden. Zo berichtte een politiemedewerker dat de A2 maandagochtend afgesloten zou worden, omdat het Britse tv-programma Top Gear er opnames zou maken. En twitteraar @douchegordijn probeerde iedereen wijs te maken dat de oprichting van de nieuwe journalistieke website De Correspondent een 1 aprilgrap was.

Scheepswrak

Ook politieke partijen, gemeenten en scholen verspreidden opmerkelijke berichten. De gemeente Kampen meldde dat een scheepswrak uit de 15e eeuw uit het water gehaald zou worden en voortaan dienst ging doen als kermisattractie.

De PvdA-fractie in Utrecht probeerde de mensen wijs te maken dat de gemeente een proef zou houden met onbemande vliegtuigjes die op zoek moesten naar vogelpoep. De universiteit van Tilburg meldde dat het Tilburgs als derde taal zou worden ingevoerd.

Golfbaan

De Haagse tak van ondernemersorganisatie VNO-NCW opperde om met een par 3 golfbaan de kantorenleegstand in de stad op te lossen. Onder andere het ministerie van Buitenlandse Zaken, het CBS gebouw en De Pier in Scheveningen zouden onderdeel van de baan moeten worden.

De Rotterdam School of Management (RSM), onderdeel van de Erasmus Universiteit, beweerde Business Universiteit Nyenrode te hebben overgenomen voor 81,4 miljoen euro. Decaan Steef van de Velde: “We zijn erg blij dat we een overeenkomst met Stichting Nyenrode konden sluiten in zo’n korte tijd.”