De commissie die onderzoek doet naar de ondergang van SNS Reaal, moet ook kijken naar wat De Nederlandsche Bank in 2006 wist van mogelijke fraude bij Bouwfonds, de vastgoedportefeuille die SNS toen van ABN Amro overkocht.

Een Kamermeerderheid van CDA, PvdA en VVD pleit daarvoor. Aanleiding is berichtgeving in Het Financieele Dagblad maandag.

De krant meldt dat DNB in 2006 wel degelijk vermoedens had over fraude bij Bouwfonds, terwijl oud-DNB'ers in een hoorzitting in de Tweede Kamer dat onlangs ontkenden.

Die kwestie moet nu worden meegenomen door de evaluatiecommissie die minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën heeft ingesteld, vindt de Kamer.

Die commissie wordt geleid door oud-staatsraad Rein Jan Hoekstra en Jean Frijns, die eerder onderzoek deed naar het beloningsbeleid bij grote Nederlandse bedrijven.

Zeer kwalijk

Eddy van Hijum (CDA) zou het ''zeer kwalijk'' vinden als de oud-DNB-directeuren Arnold Schilder en Rudi Kleijwegt de Kamer op het verkeerde been hebben gezet in de hoorzitting.

Van Hijum houdt ook de mogelijkheid open dat er na het onderzoek van Frijns en Hoekstra nog een parlementaire enquête komt.

Henk Nijboer (PvdA) is geschrokken van de berichtgeving in het FD. Hij hoopt dat Frijns en Hoekstra klaarheid brengen in de kwestie.

Lees meer over SNS Reaal