Volgens Stork spreekt Lockheed zo zijn vertrouwen uit dat Nederland zal deelnemen in het JSF-programma

NAARDEN - Stork Aerospace heeft het eerste contract voor de Joint Strike Fighter (JSF) op zak. Het contract behelst de beginfase van de ontwikkeling van de deuren en het bekabelingssysteem van de JSF. Dat heeft Stork maandag bekendgemaakt.

Volgens het bedrijf vertegenwoordigt het contract aanvankelijk een waarde van enkele miljoenen dollars. "Uitmondend in een bedrag van minimaal 73 miljoen dollar", aldus Stork.

De luchtvaartdivisie van Stork kreeg het contract van Lockheed Martin, de bouwer van de JSF. De overeenkomst loopt van oktober dit jaar tot 2012. Twee werkmaatschappijen van Stork, Fokker Aerostructures uit Papendrecht en Fokker Elmo uit Woensdrecht zijn verantwoordelijk voor het ontwerp en de productie van de deuren en bekabelingssystemen.

Verder zal ook personeel van Stork in de Verenigde Staten en in Groot-Brittannië gestationeerd worden, voor de duur van de ontwikkelingsfase.

"Lockheed Martin spreekt hiermee heel duidelijk zijn vertrouwen uit in een positieve beslissing inzake de Nederlandse deelname in het JSF-programma", aldus Stork. Ook zou volgens het bedrijf blijken dat Lockheed Martin de verregaande toezeggingen aan de Nederlandse industrie gestand doet.

/NIEUWSVeel tijd voor voorstanders van JSF bij hoorzitting

/ECONOMIEStork: 5 miljard dollar aan orders JSF