ZÜRICH - Adecco, het grootste uitzendconcern ter wereld, is het jaar begonnen met een grote daling van de winst. Het nettoresultaat in de eerste drie maanden van dit jaar daalde met 53 procent tot 30 miljoen euro. De omzet nam af met 1 procent tot 3,8 miljard euro, zo maakte Adecco vrijdag bekend.

Eerder deze week maakte Adecco zijn resultaten over 2003 bekend. De jaarcijfers kwamen laat, omdat het concern de publicatie ervan tweemaal had uitgesteld in verband met onregelmatigheden in de boekhouding. Van een boekhoudschandaal, waar veel beleggers bang voor waren, lijkt echter geen sprake te zijn. Adecco's jaarwinst steeg met 26 procent tot 305 miljoen euro.

Het uitstel van de jaarcijfers leidde wel tot extra kosten. De miljoen euro die Adecco daaraan kwijt was, verklaren de sterke daling van de winst in de eerste drie maanden van dit jaar.

Verbetering

Voor de korte termijn is het concern wat voorzichtig, maar voor de middellange termijn heeft het vertrouwen in de verbetering van de winstgevendheid. Door de problemen van vorig jaar zijn er geen grote klanten weggelopen, aldus Adecco.

Vrijdag werd ook bekend dat John Bowmer, president-commissaris bij het concern, eind deze maand vertrekt. Adecco is van plan Francis Mer, oud-minister van Financiën van Frankrijk, als commissaris te benoemen. Ook wil Adecco Jürgen Dormann, bestuursvoorzitter van het Zweeds-Zwitserse concern ABB, opnemen in zijn raad van commissarissen.