ATHENE - Griekenland krabbelt langzaam op uit de diepe economische crisis die het land al sinds 2008 teistert. Dat stelde de president van de Griekse centrale bank, George Provopoulos, maandag.

De centralebankpresident waarschuwde dat 2013 nog altijd een moeilijk jaar zal zijn, waarin de Griekse economie verder krimpt.

In 2014 moeten de eerste tekenen van herstel volgens hem zichtbaar worden. De werkloosheid, die vorig jaar al steeg tot bijna een kwart van de Griekse beroepsbevolking, loopt dit jaar verder op.

Volgens Provopoulos neemt het vertrouwen in Griekenland toe, dankzij alle economische hervormingen en bezuinigingen die de afgelopen jaren zijn doorgevoerd.

Om het vertrouwen te behouden en de economie in 2014 weer te laten groeien, is het van groot belang dat het hervormingsprogramma wordt doorgezet, stelde hij.

De Griekse economie was eind 2012 ruim 20 procent kleiner dan in 2008, het jaar waarin de huidige economische crisis in het Zuid-Europese land losbarstte.

Vorig jaar kromp de Griekse economie elk kwartaal met minstens 6 procent. Voor 2013 wordt door het Internationaal Monetair Fonds (IMF) een achteruitgang met 4 procent voorspeld.

Alles over de schuldencrisis
Alles over de Griekse crisis