AMSTERDAM - De huisartsen gaan vanaf maandag 1 juli opnieuw staken. De Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) laat weten dat de beroepsgroep nog niet tevreden is over de vergoeding voor de onregelmatige diensten.

Met ingang van 1 juli zullen de huisartsen 's avonds en 's nachts geen dienst hebben. Daarna wordt de staking regio voor regio voortgezet, de overige artsen blijven hun werk doen.

De LHV wil uiterlijk voor 1 januari 2003 een akkoord bereiken, anders zal het werk 's avonds, 's nachts en in de weekenden worden neergelegd.

In mei 2001 staakten huisartsen ook al drie dagen. Twistpunt was toen de vergoeding voor de gestegen praktijkkosten. Toen werd met Zorgverzekeraars Nederland (ZN) overeengekomen dat er jaarlijks 113,4 miljoen euro extra wordt uitgegeven aan de huisartsen. Ook kregen de artsen per 1 juli opslag als compensatie voor de gestegen kosten.

/ECONOMIEHuisartsen stoppen voorlopig met protestactiesHuisartsen dreigen met nieuwe actiesHuisartsen staken voor de derde en laatste dag