BRUSSEL - Een prestigieus contract van TPG met de Vlaamse overheid over de huis-aan-huisbezorging van spaarlampen staat onder druk. De grootste concurrent, de Belgische Post, vecht de aanbestedingsprocedure aan voor de rechtbank in Gent.

Volgens de Belgische Post heeft de Vlaamse overheid fouten gemaakt in de procedure: het bedrijf zou onvoldoende kans hebben gehad zijn prijs te verlagen, meldde de Vlaamse krant De Tijd dinsdag.

De Post heeft TPG inmiddels ook gevraagd de bezorging op zijn thuismarkt te mogen overnemen. "Die gesprekken lopen nog", aldus een woordvoerster van TPG. "We zijn in constructief overleg met de opdrachtgever en de Belgische Post."

Rechtzaak

TPG wil niet reageren op de rechtszaak die de Belgische Post heeft aangespannen. "Het is een belangrijk contract en we zijn blij dat de Vlaamse overheid het ons heeft gegund", wil de woordvoerster nog wel kwijt.

Volgens het contract bezorgt het Nederlandse TPG vanaf 1 juni gratis spaarlampen bij twee miljoen huishoudens in Vlaanderen. De uitdeling is een actie van de Vlaamse energiebedrijven. Het TPG-contract heeft een waarde van 4,8 miljoen euro.