AMSTERDAM - Niet langer extravagante travestieten, maar ondernemers staan in de rij voor discotheek iT. Sinds uitbater Edwin Kollenburg wereldkundig heeft gemaakt de tent te sluiten, staan investeerders in de rij om hun intrek te nemen in het voormalige Floratheater aan de Amstelstraat in Amsterdam.

Voormalig escortkoningin Elène Vis wil een 'fast sex' bordeel in het pand vestigen. In een tijd van snel leven en snel eten hoort ook snelle seks thuis, meent zij.

De iT is een ideale vestigingsplaats voor een chique bordeel, vindt Vis. Het ligt middenin het uitgaansgebied en is in binnen- en buitenland bekend. In het fast sex bordeel kunnen klanten zich vermaken met ingehuurde prostituees, maar ook met een zelf meegebrachte partner.

Eerder deze week meldden horecaondernemer Carlo Pitzalis en televisiepresentator Evert Santegoeds zich voor de iT. Zij willen de discotheek grondig verbouwen, om de zaak onder dezelfde naam kort voor kerst feestelijk te heropenen. Er zou ook een televisiestudio in de discotheek moeten komen.

Beide partijen zeggen in onderhandeling te zijn met de eigenaar van het pand, de Nedstede Groep. Die liet deze week via advocaat P. Twaalfhoven weten uitbater Kollenburg aan zijn huurcontract te houden en de exploitatie van de iT desnoods via de rechter af te dwingen. Twaalfhoven wilde geen commentaar geven op onderhandelingen met investeerders en was woensdag niet bereikbaar voor commentaar.