AMSTERDAM - Shell-topman Jeroen van der Veer maakt kans op een bonus in aandelen met een marktwaarde van circa 5 miljoen euro, schrijft De Volkskrant vrijdag.

Volgens de krant handelt de oliemaatschappij tegen de regels, doordat het de toekenning van de aandelen niet heeft aangemeld bij de Autoriteit Financiele Markten (AFM). Volgens Shell hoeft de AFM niet te worden ingelicht omdat er geen sprake is van de daadwerkelijke levering van aandelen.

Van der Veer krijgt de aandelen uitgekeerd als Shell over drie jaar bepaalde financiele doelen heeft behaald. Van der Veer ontving in augustus vorig jaar 57.000 aandelen en in de afgelopen week nog eens 63.000 stuks. Naast deze aandelen ontvangt de topman een jaarsalaris van ruim 1 miljoen euro en komt hij in aanmerking voor een jaarbonus en een optieregeling.

Na het uitlekken van het reserveschandaal in januari van dit jaar, maakte Shell nog bekend dat Van der Veer geen geldbonus zou krijgen over 2003. In 2002 ontving hij een bonus van circa 1,2 miljoen euro.