BURBANK - Het Amerikaanse amusementsconcern Walt Disney heeft het in het tweede kwartaal beter gedaan dan verwacht. Het bedrijf zag de nettowinst met 71 procent stijgen naar 537 miljoen dollar.

De omzet ging ook omhoog, met 11 procent van 6,5 miljard naar ,2 miljard dollar. Beide cijfers zijn beter dan verwacht. Disney zag onder meer zijn inkomsten in de pretparken stijgen. Het bedrijf heeft behalve amusementsparken ook filmstudio's en televisiezenders.

Op het nippertje

Walt Disney verwacht dat het bedrijfsresultaat dit boekjaar 40 procent kan stijgen. Samen met de huidige winstcijfers hoopt het bedrijf dat de aandeelhouders nu weer wat vertrouwen krijgen in topman Michael Eisner. Hij overleefde in maart op het nippertje een aandeelhoudersopstand, maar moest wel een deel van zijn macht afstaan.

De kritiek op Eisner had onder meer te maken met de koers van het aandeel Walt Disney, dat de afgelopen tien jaar niet is verbeterd. Daarnaast verdwenen onder Eisners bewind diverse artistieke talenten waar het bedrijf geen geld voor over had. Als klap op de vuurpijl deed kabelexploitant Comcast een vijandelijk bod op het concern. Dat werd vorige maand ingetrokken.